Home / Zanimljivosti / Redak slučaj: Rođene bliznakinje različitih očeva!

Redak slučaj: Rođene bliznakinje različitih očeva!

Sudski postupak za utvrđivanje alimentacije za bliznakinje u američkom gradu Nju Džerziju imao je sasvim neočekivani ishod – rezultati DNK analize pokazali su da je tuženi muškarac otac samo jedne devojčice.

Sudija višeg suda u Nju Džersiju izjavio je da su bliznakinje, rođene u januaru 2013, začela dva različita muškarca.

Američki mediji podsećaju da je reč o retkom slučaju, ali koji nije bez presedana. Naime, u američkoj sudskoj praksi ovo je treći ovakav slučaj. Majka devojčica, poznata samo po inicijalima T.M., zahtevala je alimentaciju od tuženog, kog je označila kao oca svoje dece.

Muškarac je osporavao očinstvo, tvrdeći da je T.M. tokom njihove zajedničke veze imala seksualne odnose i s drugim muškarcima. Sud je na osnovu rezultata DNK testova presudio da majka može potraživati alimentaciju od tuženog za samo jedno dete i to u iznosu od 28 dolara nedeljno, navodi AP.

Iako retko, dešava se da žena rodi blizance različitih očeva. To je moguće kada u periodu ovulacije ima polni odnos s dva muškarca. T.M. je na sudu priznala da je u razmaku od nedelju dana spavala s dvojicom muškaraca i svaki je oplodio po jednu njenu jajnu ćeliju.

About admin

Check Also

Šta vas očekuje u prva tri meseca trudnoće?

Dolazak bebe u potpunosti će promeniti vaš način razmišljanja, ali i “ceo svet” u kojem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *