Home / Zanimljivosti / Priča bake četvoro unučića: Ovako je izgledao moj porođaj pre 33 godine

Priča bake četvoro unučića: Ovako je izgledao moj porođaj pre 33 godine

“Možda je to bilo drugo vreme, ali pre 33 godine porodila sam se sama u bolnici u Prokuplju”, počinje priču mama, a sada već i baka Slobodanka, koja je sa nama podelila svoje iskustvo sa porođaja.

Moja beba je bila teška 4.200 grama, a u noći između 27. i 28. oktobra počele su kontrakcije.

Otišla sam do sobe babice koja je bila dežurna te noći i rekla joj da imam kontrakcije a ona je pre toga spavala i onako sanjiva pošla je samnom u salu. Pogledala me i rekla mi da se neću poroditi pre jutra, probušila mi je vodenjak, stavila lavor i vratila se da spava. U moju sobu došla je i jedna porodilja koja je imala bolove ali nije bila još spremna za porođaj. Pitala me je da li može da ostane u sali jer je student medicine, pa je želela da vidi kako izgleda porođaj. Sva sreća da je bila tu! Porođaj je vrlo brzo počeo – imala sam dva veoma jaka napona i zamolila sam buduću doktorku da ode da pozove babicu, osećala sam da ću se poroditi ubrzo.

Kada je ona otišla, dobila sam i treći napon i porodila! Beba je ispala u lavor s plodovom vodom i nije zaplakala, ali je babica, koja je u međuvremenu stigla, izvadila i počela oživljavanje. Buduća doktorka, i sama pred porođaj, gledala je sve u grču, iščekujući  zajedno samnom da čuje plač bebe. Ja sam se uspaničila i sama sišla sa stola kako bih otišla do babice da vidim kako je moja beba. Rekla mi je da se vratim u salu i da imam sina koji je dobro. U tom trenutku on je zaplakao kao da je želeo da mi kaže: “Živ sam, draga mama”.

Bila sam prezadovoljna zbog njega što je uspeo da se izbori u zadnjem trenutku. Babica ga je sredila kako treba i onda se pobrinula i za mene. Na kraju je sve ispalo dobro.

Moj sin je sada veoma lep mladić živi i uživa u životu, obišao je sve države i sva mesta na planeti i ja sam presrećna mama troje dece koja su sva rođena krupna i zdrava i u dva, tri napona. Svi su me iznenadili svojim brzim dolaskom na svet. Hvala bogu, a i ja zdrava i mlada mama a sad i baka četvoro prelepih unuka.

Ovo je moja priča sa srećnim završetkom ♥♥♥

About admin

Check Also

Šta vas očekuje u prva tri meseca trudnoće?

Dolazak bebe u potpunosti će promeniti vaš način razmišljanja, ali i “ceo svet” u kojem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *