Home / Zanimljivosti / Porođaj koji se dogodi jednom u 80 hiljada slučajeva: Mališan rođen u automobilu, u netaknutoj amnionskoj opni (FOTO)

Porođaj koji se dogodi jednom u 80 hiljada slučajeva: Mališan rođen u automobilu, u netaknutoj amnionskoj opni (FOTO)

Mama Relin Skuri dobila je kontrakcije u 29. nedelji i porodila se u kolima na putu do bolnice. Međutim, to nije najneobičniji deo njenog porođaja…

Kada je Relin Skuri osetila kontrakcije u 29. nedelji trudnoće, odmah je pomislila da su u pitanju lažni trudovi. Bilo je prerano da beba dođe na svet! Međutim, kontrakcije su postajale sve češće, a nakon 45 minuta Relin i njen verenik poželeli su dobrodošlicu svom sinu i to u automobilu!

Bebi se ozbiljno žurilo, pa su na samo 10 minuta od bolnice kontrakcije postale brže i jače. “I pre nego što sam shvatila šta se dešava, znala sam da je vreme da guram”, napisala je ova mama na svom Instagram profilu.

Uplašena jer će svoju bebu roditi pre vremena i to na suvozačevom mestu, Skuri je pozvala Hitnu pomoć.

“Nisu mogli da razumeju šta se dešava koliko sam vrištala od bolova. Skinula sam pantalone i pogledala dole uverena da je bebina glava već do pola izašla. Još jednom sam se jako napnula i moje čudo od deteta bilo je rođeno.”

Our birth story! ❤ The human body is truly an amazing thing. 8.5.2017 at about 10am I started having contractions. I was only 29 weeks and 4 days so I just figured they were Braxton hicks and decided to wait it out. After about 45 minutes of consistent contractions that were increasing in intensity I decided I should probably go in. I there in some clothes. Grabbed my daughter some clothes, her my fiance And I left for the hospital. I dropped my daughter to her God mommy Nicole And headed to the hospital. Well the contractions continued to get closer together and more intense and before I knew it I knew it was time to push. I called 911 because I was so scared. They couldn't understand me between the screams with contractions. So I handed the phone to my fiance. I pulled my pants off and reached down, sure enough his head was right there. I pushed one time and my miracle baby was here. When I looked down I realized he was still completely wrapped in the amniotic sac. The dispatcher told us to pull over. But I knew we would make it to the hospital before they would make it to us. So I told Ean to keep driving. I was so scared. My Fiance was so calm driving and on the phone with 911. At first the baby was still and all I could do was pray he would be okay. And then I rubbed his face with my thumb and he pulled his little hands and feet up to his face as if he understood my prayers and wanted to reassure us he was okay. About 7 minutes passed that I held this miracle baby in my hands until we made it to the hospital. A familiar face came running out and grabbed my baby. He was born an caul. This happens 1 in every 80,000 births. Usually during c-section. He was 3lb 1oz. He doing wonderful all things considered all He went through I know he's going to be an awesome little man! ❤ he is truly a miracle​ baby. We are so blessed to be his parents. #encaul #encaulbirth #carbirth #miriclebaby

A post shared by Raelin Scurry (@raeee_nacoal23) on

Međutim, ako ste mislili da su porođaji u automobilima retkost, onda ćete tek biti iznenađeni činjenicom da je Skurina beba rođena u celoj amnionskoj opni, što se dešava jednom u 80 hiljada slučajeva (i to mahom prilikom Carskog reza).

Iako nije bilo lekarske pomoći, Skuri je imala dobar predosećaj. “Beba se nije pomerala i jedino što sam mogla jeste da se molim do bolnice. U jednom trenutku sam je pomazila po licu preko posteljice, a ona je pomerila svoje ručice kao da razume moje molitve i želi da me uveri da će sve biti u redu”, napisala je Skuri čije molitve su se uslišile, pa je tako mališan odmah po dolasku u bolnicu izvađen iz posteljice, ali je, zbog prevremenog rođenja, morao tamo da provede još neko vreme.

❤😘😍 our little man! 😍

A post shared by Raelin Scurry (@raeee_nacoal23) on

Skuri i njen verenik su mališana nazvali Ian Džamal Vanstroj Džunior.

“On je zaista čudo od deteta, a što je najvažnije – odlično napreduje. Toliko smo blagosloveni što smo njegovi roditelji”, napisala je ponosna mama.

❤ my family!

A post shared by Raelin Scurry (@raeee_nacoal23) on

About admin

Check Also

Šta vas očekuje u prva tri meseca trudnoće?

Dolazak bebe u potpunosti će promeniti vaš način razmišljanja, ali i “ceo svet” u kojem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *