Home / Zanimljivosti / Pokrenite ponovo bebin stomačić

Pokrenite ponovo bebin stomačić

Na svu sreću postoji mnogo načina da pomognete stomačiću vaše bebe da se ponovo pokrene i ne uznemirava više vašeg mališana.

Pročitajte i primenite ove savete

 

Novo mleko

Mleko koje pravite bebi može joj izazvati probleme u stomaku, jer želucu jednostavno ne odgovaraju svi tipovi mleka. Promenite proizvođača mleka.

Sok od šljive

Šljiva je prirodni laksativ, a ceđeni sok od šljive može i te kako pomoći u borbi protiv konstipacije. Breskve i kajsije takođe pomažu.

Još vode

Dehidratacija je još jedan čest uzrok konstipacije. Moguće je da vaša beba jednostavno ne unosi dovoljno vode u organizam. Dajte joj vodu češće.

Bicikl vežbe

Položite vašu bebu da leži i masirajte joj stomačić, a povremeno primenite i vežbice sa nogama kao kada motate bicikl. Neka vaša beba vozi bicikl svaki put kada sumnjate na konstipaciju. To će joj aktivirati creva.

Laksativi i omekšivači stolice

S obzirom na to da niste sami u ovom problemu, proizvođači dečije hrane uveli su razne laksative, zamene za hranu i omekšivače stolice koje možete davati svojoj bebi kako biste joj pokrenuli crevni sistem. Ipak, prvo se konsultujte sa svojim pedijatrom i kupite ono što vam on preporuči.

About admin

Check Also

Šta vas očekuje u prva tri meseca trudnoće?

Dolazak bebe u potpunosti će promeniti vaš način razmišljanja, ali i “ceo svet” u kojem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *