Home / Zanimljivosti / Neobičan porođaj: Mama koja je asistirala na svom carskom rezu

Neobičan porođaj: Mama koja je asistirala na svom carskom rezu

 

Iako je carski rez sam po sebi rizičan, jedna hrabra mama odlučila je da bude uključena u svoj porođaj i prva prihvati svoje bebe…

Džeri Volf, 41-ogodišnja mama iz Australije, očajnički je želela da rodi svoje dve bebe prirudnim putem, ali lekari su ustanovili da jedna od bliznakinja vrši pritisak na ožiljak od prethodnog carskog reza, te je prirodni porođaj rizičan.

“Pretpostavila sam da mi je ovo poslednja trudnoća, pa sam samo želela da opet osetim kako to izgleda, međutim kada su mi doktori rekli da je isuviše rizično, bila sam očajna i danima sam plakala“, iskrena je ova mama koja već ima devetoro dece.

Džeri je zato istraživala i otkrila da postoji procedura koja podrazumeva asistenciju majke na carskom rezu, gde uz pomoć doktora ona može da prihvati bebu koja izlazi iz stomaka.

Iako su neki zaposleni u bolnici negodovali zbog ovakvog postupka porođaja, jer može da prouzrokuje infekcije, pa čak i traume, devojčice su rođene zdrave, a Džeri je presrećna.

Danas, porodica ove hrabre mame bogatija je za dva nova člana – ona i njen suprug Robert postali su roditelji Matildi i Vajlet, čije rođenje je zabeleženo kamerom.

izvor: yumama

About admin

Check Also

Šta vas očekuje u prva tri meseca trudnoće?

Dolazak bebe u potpunosti će promeniti vaš način razmišljanja, ali i “ceo svet” u kojem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *