Monday , April 23 2018
Home / Zanimljivosti / Iz maminog stomaka u centar medijske pažnje: Doktori su bili fascinirani kada je ova beba stigla na svet (FOTO)

Iz maminog stomaka u centar medijske pažnje: Doktori su bili fascinirani kada je ova beba stigla na svet (FOTO)

Donošenje novog života je samo po sebi pravo čudo, međutim, neke stvari ne prestaju da nas fasciniraju. Pogledajte zbog čega je jedna beba nedavno izazvala pravo zaprepašćenje iskusnih doktora…

Pupčanik ili pupčana vrpca (arteria umbilicalis) je veza između majke i bebe i sastoji se iz vene i dve arterije. Preko vene pupčanika beba dobija novu majčinu krv, bogatu kiseonikom i hranljivim materijama.  Pupčana vrpca dovoljno je duga kako se beba u stomaku može pomerati, oko 55 do 60 centimetara. Međutim, dešava se da pupčana vrpca bude i duža, zbog čega postoji mogućnost da se omota oko bebinog vrata, ali to ne mora nužno predstavljati opasnost.

Average umbilical cord length is 20 inches. This beauty is 42 inches long!

Posted by Cherished Birth on Thursday, July 6, 2017

Ovaj mališan je na svet stigao sa pupčanom vrpcom dugačkom 106 centimetara. I to je dovoljno rizično, ali nije ni blizu rekorda, jer najduža izmerena pupčana vrpca bila je dugačka 195 centimetara. Na svu sreću, porođaj je prošao sasvim u redu, a beba i mama sada uživaju u pažnji koju su izazvali.

izvor: yumama

About admin

Check Also

Stalno sam se nadala i stalno se razočaravala: Priča žene koja je nakon 16 godina borbe i 18 pobačaja postala majka

“Nisam više mlada i ne mogu da jurim za njim dok se igra, ali sve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *