Home / Ishrana beba / Mučnina u trudnoći: “Lekovi” koje dosad niste isprobali!
Pregnant woman having headache

Mučnina u trudnoći: “Lekovi” koje dosad niste isprobali!

Dve trećine trudnica pati od takozvanih jutarnjih mučnina (koje često traju i po čitav dan). Ako ste i vi jedna od njih, isprobajte naše lekove, koji jesu neobični ali stvarno deluju…

Verovatno niste zamišljali da ćete prve mesece trudnoće provesti umorni i razdražljivi, te da ćete osetiti mučninu i na najmanji dašak muškog losiona ili mirisa jela, koje ste pre trudnoće obožavale. Ako vam je za utehu, reći ćemo vam da se većina trudnica u prvih nekoliko meseci bori s mučninom i ne uspeva da pronađe efikasan lek. Srećom, tu smo mi da vam otkrijemo nekoliko neobičnih,
ali delotvornih načina pomoću kojih ćete se rešiti ovog neprijatnog osećaja…

NOSITE NARUKVICU ZA PUTOVANJA
Reč je o akupresurnoj narukvici koja služi za suzbijanje mučnine tokom vožnje. Ona radi na principu pritiska tačke P6, koja bi trebalo da blokira signale koji uzrokuju mučninu. Ako nemate takvu narukvicu, pritisnite tu tačku prstima – nalazi se otprilike tri prsta iznad ručnog zgloba. Zadržite pritisak deset sekundi, a zatim istu radnju ponovite tri do pet puta.

Dok pritiskate, udahnite, a kada opustite pritisak, izdahnite. Radite to kad god osetite nadolazeći napad mučnine.

KORISTITE VITAMINE
Naravno, reč je o trudničkim multivitaminima. Cink i vitamin B6 dobri su za prevenciju mučnine. Možete ih uzimati zasebno, ali ako nabavite dobar multivitamin, sigurno je da su ova dva sastojka sadržana u njemu. Zamolite apotekarku da vam preporuči odgovarajući proizvod.

UKLJUČITE SVOJ AJPOD
Muzika ima moć da ublaži mučninu tako što ometa signale ”komunikacije” između
mozga i želuca. Ova veza funkcioniše preko senzora za ravnotežu koji se nalaze unutar ušiju (setite se mučnine koju osećate kad izgubite tlo pod nogama)

POPIJTE ČAJ
Možete probati čaj od đumbira, kažu da je veoma delotvoran pri suzbijanju
mučnine. Međutim, ako vam ga je preko glave, probajte čaj od mente – odličan je
za smirivanje želuca a uz to poboljšavaju jutarnji dah.

VODITE DNEVNIK
Zabeležite u koje doba dana se mučnine najčešće javljaju, pa na osnovu toga odredite ”bezbedna” razdoblja tokom kojih možete planirati svoje obroke. Osim toga, zapisujte sve što radite tokom dana – ovo će vam možda pomoći da otkrijete koja vam aktivnost podstiče mučninu.

PROŠETAJTE I NADIŠITE SE
Lagane vežbe ublažavaju trudničke simptome, uključujući gorušicu i jutarnju mučninu. Ako ste zaposleni, za vreme pauze izađite i prošetajte na svežem vazduhu. Ako ste na bolovanju, što češće izađite u park ili negde drugde gde ima dosta zelenila. Dišite duboko i polako izdišite vazduh na nos.

OSLUŠNITE SVOJ ORGANIZAM
Homeopatski pripravci praktično su rešenje, jer možete da ih birate, za svaku vrstu
mučnine ponaosob. Sepia je dobra ako vašu mučninu prati iscrpljenost, pulsatila pomaže u zagušljivim prostorima, dok ipecacuanha pomaže ako mučnina ne jenjava ni nakon povraćanja. Tablete treba staviti ispod jezika i sisati najmanje dva minuta, ali najmanje pola sata pre ili posle jela.

izvor : yumama.com

About admin

Check Also

Uzbudljivo iskustvo sa ultrazvučnog pregleda: ‘Doktorka je okrenula ekran i počela da broji bebe…’ (FOTO, VIDEO)

Betani i Tim otišli su na rutinski ultrazvučni pregled, a tamo su diživeli najveće iznenađenje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *