Home / Ishrana beba / Ako je porođaj normalan, žena sve može da uradi sama

Ako je porođaj normalan, žena sve može da uradi sama

Ako je sve u redu, vaka žena može sama da se porodi po volji prirode. Dovoljno joj je da uz sebe ima stručan tim tek kao moralnu podršku i sigurnost. Jer ako nema iznenadnih komplikacija, ako baš sve teče po planu, a realno veliki broj žena rađa upravo tako, onda zaista nema ni smisla da baš ceo porođaj vode babice ili lekari koji će požurivati porođaj.

Ovaj video bukvalno bi se mogao nazvati pogledom na idealan porođaj. Doduše, nama nenaviknutima na publiku prilikom ovog vrlo intimnog čina, ova scena bi mogla da izazove svakakve reakcije. Ipak znajte – u savremenom svetu ne postoje prepreke da na porođaju bude svako koga porodilja želi i to više nije tako nenormalno, posebno pošto su mnoge studije pokazale čitav niz prednosti ne samo za majke već i za decu koja će biti prisutna.

Naravno, mi u Srbiji smo glasni protivnici i kućnih porođaja zbog sigurnosti i publike i zbog lošeg shvatanja da će porođaj izazvati traume kod dece, ali hajdemo realno – pogledajte video i pokušajte da ovu scenu ne gledate kroz tu prizmu.

Jer kada otklonimo predrasude videćemo jedan divan, opušten porođaj i svedočanstvo da žena zaista može da učini sve sama. Posebno ako je pritom niko ne požuruje, ne stavlja na indukciju, ne tera d ase napreže i ne pokušava da požuri ni jednu fazu rađanja. Tada ženi ne ostaje ništa drugo nego da sluša samu sebe i donese bebu na svet onakko kako ona smatra i oseća da treba.

https://www.facebook.com/GreatMomsCircle/videos/1712650565618615/

izvor : index.hr

 

About admin

Check Also

Uzbudljivo iskustvo sa ultrazvučnog pregleda: ‘Doktorka je okrenula ekran i počela da broji bebe…’ (FOTO, VIDEO)

Betani i Tim otišli su na rutinski ultrazvučni pregled, a tamo su diživeli najveće iznenađenje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *